Kategoriler
Bulgur Pilavı Tarifleri

ıslama bulgur pilavı

islama bulgur pilavi 1
Islama bulgur pilavı tarifi, nasıl yapılır?
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Pilavlık Antep Bulguru
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (30 gr.)
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (20 gr.)
1 Adet Küçük Boy Soğan
1 Adet Orta Boy Domates
1 Adet Köy Biberi
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Silme Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar Su (bulguru ıslatmak için)
1 Su Bardağı Kaynar Su (bulguru pişirmek için)

Ön Söz:
Islama bulgur pilavı, pilavlık bulgur ıslatılarak yapılır. Pilavlık bulgur yeter miktarda sıcak su içinde en az 40 dakika dinlendirilerek yumuşatılır ve ardından pilav yapma aşamasına geçilir. Bulgurun ıslatılması yumuşacık pilav yapmak için gereklidir. Bir ölçek bulgur iki ölçek kaynar su ile ıslatılır. Islanmış bulgur 1 ölçek sıcak su kullanılarak 25 dakikada kısık ateşte pişirilir. Yumuşacık bulgur pilavı yapmak isterseniz, tarifi denemenizi tavsiye ederiz.

Ön Hazırlık:
Domates, soğan, köy biberi yemeklik doğranacak. 3 su bardağı kaynar su hazır edilecek. 1 su bardağı bulgur, 2 su bardağı kaynar su tencereye konulacak ve karıştırılacak. Ardından tencere kapağı kapatılacak ve bulgur suyu çekinceye kadar (en az 40 dakika) dinlendirilecek. Islanmış bulgur tencereye suyu ile birlikte konulacak.

islama bulgur pilavi 2

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı, tereyağı konulacak ve düşük ısıda ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, köy biberi, domates salçası, domates ilave edilecek ve orta ateşte kavrulacak. Ardından ıslanmış bulgur, 1 su bardağı kaynar su, pul biber, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. 25 dakika bitiminde ocak söndürülecek. Tencere kapalı olarak 20 dakika dinlendirdikten sonra servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com