Evde derin dondurucu nasıl kullanılır: Mutfak demirbaşlarından derin dondurucu, diğer adıyle dipfriz aletinin aile bütçesine olan katkısı azımsanmıyacak düzeyde yüksektir. Ayrıca, gıdaları saklama koşullarına uygun olarak depolanması halinde özelliklerini uzun bir süre koruyor olması başka bir avantaj sağlamaktadır. Bu denli önemli bir aletten azami şekilde yarar sağlamamız bizlerin elinde. Yatay ve dikey olmak üzere iki şekilde üretilen bu aletin iki tipini de kullanan biri olarak memnuiyetimi belirtmek isterim. Dondurucunun yatay tipi, küçük nüfuslu aileler için hiç uygun değil. Şu anda kulandığm dikey tip, raflarıyla beraber çok kullanışlı. Dondurucuyu uygun gıdalarla, uygun şekilde doldurabilirseniz yarlarını yaşayarak öğrenebilirsiniz.
Anlatacaklarım tamamıyle deneyimlerimdir.
1.Gıdalarınızı ihtiyacınız ölçüsünde stoklayın.
2.Saklama kabı olarak, kaliteli poşet kullanın.
3.Gıdaları, ismi ve dondurucuya giriş tarihi ile etiketleyin.
4.Gıdaları gruplandırarak raflayın, karışık koymayın.
5.Dondurucunuzun yerini, ocak ve kalorifer tesisatı yakınından seçmeyin.
6.Gıdaları, saklama koşullarına uyun olarak hazırlayın.
7.Dondurucunuzun ısı ölçüsünü, el kitapcığına uyarak uygun ayarlayın.
8.Donmuş gıdaların yanına, yeni donacak gıdalar koymayın.
9.Gıdalarınızı porsiyon olarak ambalajlayın.
10.Çözülmüş gıdalarınızı tekrar dondurmayın.
11.Sıcak gıdalarınızı dondurucuya koymayın.
Dondurucuda Neler Saklanmaz
Başta soğan, tere, kıvırcık salata, beyaz peynir, marul, kırmızı turp, fazla olgun meyveler, ham meyveler, doğranmamış ya da rendelenmemiş bütün halinde (hıyar) salatalık ve doğrudan dondurucuya konmuş karnabahar dondurucuda saklanmaz.
Dondurucuda Neler Saklanır
Domates, sarımsak, tavuk, piliç, çeşitli balık, et çeşitleri, kıyma, sert peynirler, tereyağı, ekmek, kadayıf, haşlanmış dövme, haşlanmış nohut, haşlanmış yeşil mercimek, kestane, kabak, patlıcan, enginar, iç bezelye, kereviz, kırmızı lahana, maydanoz, dereotu, havuç, pırasa, brüksel lahanası, beyaz lahana, ıspanak, iç barbunya fasulyesi, taze fasulye, kırmızı biber, sivribiber, dolma biber, patates dilimleri, börülce, bamya, semizotu, madımak, her çeşit köfte, sucuk, ev yapımı et döner ve tavuk döner, çeşitli börekler, çeşitli sarma ve dolmalar, her çeşit mantı, milföy hamuru, et ve tavuk suları ve daha niceleri.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com